Tuesday, October 27, 2020

Volvo подбає про повітря

 Для автомобілів Volvo 2021-го модельного року доступна вдосконалена технологія фільтрації повітря Advanced Air Cleaner (AAC), яка не має аналогів в світовому автопромі

Advanced Air Cleaner - спільна розробка Volvo Cars і шведської компанії Blueair, яка виводить фільтрацію повітря на абсолютно новий рівень за рахунок інноваційного мультіфільтра, датчика твердих частинок класу РМ2.5 (частки менше 2,5 мкм) і високовольтного іонізатора мікрочастинок. Повітря в салоні автомобіля очищається на 95%, що значно вище нормативу, встановленого раніше для інтелектуальної системи IAQS (70% часток).

Вбудований кліматичний датчик вимірює кількість зважених часток PM2.5 в салоні і надає цю інформацію водієві - на центральному дисплеї системи Sensus, а також в додатку Volvo On Call, за допомогою якого власник Volvo отримує можливість дистанційно оцінити рівень забрудненості повітря всередині автомобіля і провести його очищення до початку поїздки. Потрапляють ззовні частки спочатку ионизируются, а потім захоплюються високотехнологічним мультіфільтром. У разі якщо повітря зовні дуже забруднений, його подача припиняється і включається функція рециркуляції та очищення того повітря, який є в салоні.

«Загроза забруднення повітря в наших містах носить багатофакторний характер, і особливу проблему являють собою так звані дрібнодисперсні частинки. Зазвичай їх класифікують за розмірами, і частіше за все мова йде про частки розміром близько 2,5 мкм (PM2.5) і близько 10 мкм (PM10). Джерел їх виникнення безліч: це і дрібні крапельки кислоти, отримані від взаємодії димних вихлопів з парою в атмосфері, і тверді залишки незгорілого палива, і просто тертя, наприклад, гумових протекторів об асфальт. Як ми бачимо, навіть повна відмова від ДВС і димних вихлопів не врятує нас від токсичних суспензій і аерозолів. Від них треба захищатися. Технологія Advanced Air Cleaner якраз являє собою комплекс найсучасніших методів боротьби з небезпечними забрудненнями, побудованих на наукових досягненнях останніх десятиліть », - коментує провідний науковий співробітник Інституту медико-біологічних проблем РАН Світлана Поддубко.

No comments:

Post a Comment

Volvo планує продавати квоти на викиди СО2

 Volvo Cars планує продавати виділені їй квоти по вуглецевим викидів автомобілів іншим компаніям. Це стало можливим завдяки зростанню продаж...